RIANG RAYA PART 2

hai.

Part 2 sudah kembali tapi aku akan jadikan entri ni pendek dan seringkas yang mungkin. mungkin sebab tak berapa rajin nak menaip. haha.

hari raya kedua kami ada kat rumah je. buat open house la konon mana tau ada sedara mara nak datang. tapi kan.....tak ada sedara mara datang pun. punya banyak mak-mak masak. at last, ktorang je yang melahap makanan tu semua. hehe.


tengah duduk tengok tv, ada budak datang raya. rumah ni jarang budak datang beraya. mungkin sebab rumah ni selalu tak ada orang.jadi budak-budak pun tak adalah berminat nak datang beraya. ya allah, sabar je. buas gila budak-budak yang datang beraya. bising. pastu gatal lak tu. ish3. hahaha

berborak kejap dengan budak-budak tu, bg duit raya n dorang pun balik. dorang ni datang sebenarnya nak duit raya je pun. bukan pe. tak pelah, masa raya ni la nak dapat duit free daripada orang yang tak dikenali. dan masa raya ni jugak la nak masuk rumah orang yang tak dikenali. hehehe.

mak gedik buat muka macam tu. haha
dalam pukul 5 petang mcmtu ktorang gerak untuk pergi beraya kat rumah pakcik napi. borak punya borak at last tak sedar dah pukul 7.30 petang. terus cepat-cepat balik. maghrib dah.

puas aku julingkan mata. haih!
hari raya kedua ni tak ada kemana pun. beraya rumah pakcik napi je la.

bui bui! :)

No comments: