BACKPACKING TO ALOFT KUALA LUMPUR

hai. Assalamualaikum!

dah lama agaknya menyepi. sebenarnya aku banyakkkkkkk cerita nak tulis. tapi tahu tahu jelah kan pelajar tahun akhir. macam-macam aktiviti dan program. 

baiklah, kita mulakan dengan cerita yang tak berapa nak baru. hehe

sebelum exam haritu, which is seminggu sebelum aku exam. aku dengan Farah nak pergi backpacking la konon kat sebuah hotel. duduk sehari tapi rasa macam nak pergi 3,4 hari. well actually ktorang backpacking ni sebab nak habiskan masa bersama since aku pun tak lama lagi akan habis belajar. so, why not buat kerja gila. sambil sambil tu blh la amik mood exam sikit. hihihi.


kami check in Aloft Kuala Lumpur Hotel. hotel ni cun sgt. dalam hotel ni banyak lukisan kartun (aku suka sangat!), dah la dia attached dengan Nu Sentral. so memang senang dan rasa selamat jugak la nak jalan-jalan kat mall tu. dan attached jgk dengan KL Sentral. perfect!

sumber: google
 
 

bilik dia simple dan cantik. aku suka toilet dia! tak tau kenapa. rasa best sangat shower dia. yang magic nya shower dia ni kalau kita menyanyi, dia akan turn on lagu yang kita nyanyi. so, blh la menyanyi sepuas-puasnya. haha


begini la rupa bilik tp waktu ni bilik dah bersepah dah
bilik ni katil dia double queen. so, memang sedap nak bergolek sorang satu katil. haha

i told ya. perempuan takkan lepas dari inspect semua benda dalam bilik tu. sampai ke sabun dia inspect! haha.

ouh, sambung balik deco-deco hotel tu memang cantik! moden. kemudahan untuk penginap pun memang terbaik. kami blh akses internet yang super duper laju! dah la sediakan iMac. so, kalau tengah boring tunggu si kawan bersiap kat bilik, boleh la surf internet dulu kat lobby.

sumber: google


lepas tu, kat lobby dia ni jugak ada .xbox! XBOX OKAY! sebenarnya aku tak pernah main xbox ni tapi haritu kazen aku beli xbox, tak sempat lagi nak merasa main xbox. jadi, kat hotel ni lah aku merasa main xbox. hehe. kampung sangat akak kau ni! haha.

chill dekat lobi 
view sebahagian lobi dari atas. simple dan lawa. 
masa tengah chill dekat lobby, aku terdengar cm lagu One Direction. sekali aku tengok ada budak tengah main xbox. so, aku pun apa lagi. ajak dia menari sama la dengan aku. hihihi.

ni la yang aku cakapkan tu. tgk budak ni menari haaa..
sebenarnya macam malu jugak sebab menari dekat lobby. orang duk tengok tengok tapi ada aku kesah? hohoho. 

sebelum ktorang sampai bilik, ktorang singgah nak tengok swimming pool hotel ni. swimming pool ni dekat rooftop tau. memang lawa la pemandangan malam-malam. blh nampak KL Tower lagi walaupun jauh. tapi still cun!

  

tak boleh nak swimming sgt la sebab musim hujan je. memang frust jugak la sikit-sikit. so, just relax kat bilik je. 

apa-apa pun, thanks for the memories!


good night! :)

SEPANG GOLD COAST

hai. Assalamualaikum..

dah habis internship beberapa bulan yang lepas baru nak tulis pasal Sepang Gold Coast. ini la first time pergi jenguk Gold Coast. cantik. sesuai nak buat pergi honeymoon. lagi-lagi tinggal kat hotel atas air tu. tapi aku rasa aku lagi suka Avillion Port Dickson! 

Avillion Port Dickson! lawaaaaaa! 


blk dari sekolah terus pergi GC. HAHAHA.  
 masa ni fon rosak jadi kualiti gambar tak cantik. kasi layan jelaaaaaa. haha



okbai!!!
They say that big girls don't cry, but can I cry?


TANPA TAJUK

video

rindu aku? tengok la video kat atas ni.. hehehe. video ni dibuat oleh kazen aku masa  cuti hari raya haritu. aku ada jugak buat video tapi video aku tu bila tengok balik macam hodoh pulak. btw, gaya yang ktorang tiru dalam video tu parody seseorang. hehe. 


harapnya akrab kami akan berkekalan walaupun kami masing-masing dah kawin nanti  (walaupun aku yang akan kawin dulu daripada dorang)! T.T sadis betul kena berperangai macam isteri isteri dah lepas ni.  blergh! tapi harapnya bakal suami akan bagi kebenaran untuk aku keluar spend time dengan geng-geng bujang tu nanti! hahahaha

aku sekarang ni tengah sibuk dan penat dengan kajian tindakan. ni jela untuk tentukan kejayaan dan penamat aku belajar 5 tahun setengah kat IPG. mohon dipermudahkan segala urusanku. aminnnn.

doakan aku untuk pembentangan fyp 2 Oktober ni! aku pembentang pertama. individu! im gonna be so dead X.X fuhhhh

okbai! :)

ULAT SAMPAH SEGEMOK ULAT BELUNCAS

hai. Assalamualaikum.

Jumaat lepas, aku baru tamat internship di Sepang. tau je la kan, balik maktab mesti la penat kan? dengan drive jauh-jauh lagi, duk punggah-punggah barang lagi. sampai je maktab nak masukkan kek dalam peti, terus bad mood lihat keadaan peti sejuk. walaupun penat, aku tetap jugak nak bersihkan peti sejuk tu. bukan nak orang puji semata-mata tapi aku memang tak suka tengok kotor kotor macam tu. 

so, aku decide nak post rasa tak puas hati aku dekat group facebook blok asrama.


serius rasa mendidih sangat hati ni. kenapa la suka tengok kotor kotor macam ni.





kalau tengok gambar pun dah nampak geli dan mengotorkan, ini kan pulak aku yang bersihkan peti sejuk ni. serius geliiiiii tengok ulat sampah gemok gemok sebesar ulat beluncas!

okbai!

LIEBSTER AWARD


hai. Assalamualaikum. 

baru bukak blog dan tengok ada orang tag aku. so, aku kena jawab soalan yang dia tanya ni. actually benda ni aku patut jawab sebelum raya haritu tapi tau tau jela. sibuk. tak sempat nak bukak blog ni ha. sekarang ni baru ada masa. 

thanks to Asleez for tagging me :)


1)  Apakah juadah raya kegemaran?
      
Kuih raya aku paling suka tart nanas. juadah lain tu aku tak heran sangat sebab takde makanan spesifik yang aku suka makan kecuali kambing. kasi can la sate kambing. nyum  nyum! 

2)  Tahun ni balik beraya kat mana?

Tahun ni balik beraya kat kelantan! rasanya paling last beraya kat kelantan tahun 2011. lama gila dah kot.

3)  Apakah warna tema baju raya tahun ni?

Selalu warna baju mesti kembar dengan adik. tahun ni warna pink belacan. mak, papa dan                           abang pulak warna hijau.

papa takde dalam gambar sebab papa jaga adik dia sakit. so,berempat je amik gambar.
4)  Ketupat / lemang?

Absolutely lemang! tak minat sangat ketupat sebab rasa dia lebih kurang mcm nasi impit je.

5)  Beraya di kampung sendiri / kampung suami?

 I tak kawin lagi. jadi, tak ada kampung suami. beraya di kampung sendiri la lagi best! hehehe

bui bui! :)

HARI YANG PENAT SANGAT. LENGUH DAH BETIS AKU NI HAAA :(

Assalamualaikum. hai!

harini rasa extra penat. serius. rasa lemah longlai je. balik sekolah tadi, terus kemas kemas barang nak balik maktab. perjalanan nak balik maktab pulak plus minus dalam sejam. 

kat sekolah tadi, buat bunga telur untuk Majlis Khatam Al-Quran Isnin depan. dan uols tau tak.... i jadi mc! haih!



sampai bangi terus pergi beli barang untuk sekolah. hadiah untuk murid-murid khatam Al-Quran dan pertandingan sepanjang bulan Ramadhan. lepas tu beli barang untuk buat projek pentas bercerita untuk murid pemulihan. semuanya harus bertindak segera dan berfikir secara cepat sebab nak kejar masa. aku dah la tak pernah nak menggubah bunga. terpaksa menggubah bunga untuk hias pentas bercerita tu. nanti kita tengok macamana hasil gubahan bunga aku! hahaha

kemudian dah settle barang sekolah, terus bergegas ke SBU untuk beli tudung untuk adik kesayangannnnnn.satu-satunya adik aku. walaupun penat tapi terpaksa jugak. sebab aku dah tak ada masa dah nak pergi jalan-jalan untuk beli semua benda tu. tau je la kan kalau ada adik perempuan. apa yang kakak dia beli dan pakai, semua nak dirembat. haih! kasi layan seja bha! terima kasih kepada facetime sebab anda telah memudahkan kerja saya. tak payah aku nak taip taip whatsapp. facetime je. adik aku pilih sendiri mana yang berkenan. leceh whatsapp ni. hehe




yang bestnya aku dapat jugak akhirnya jadi ahli SBU. selalu aku beli sikit-sikit je kat SBU. kalau nak jadi ahli SBU kena spend minimum RM150 baru boleh jadi ahli. dah alang-alang tadi terbeli banyak kan, so, dapat la jadi ahli. hihihi

kemudian, dah settle dekat SBU, terus pergi bazar. masa tu pukul 4.30 petang dah. beli makanan cepat-cepat dah terus balik maktab. 

malam pulak, balut balut hadiah untuk Majlis Khatam Al-Quran. padahal penat tak habis pun lagi :(



esok pulak sambung perjalanan untuk beli souvenir raya untuk family. see you at PWTC tomorrow! :D

by the way, seronok sangat dapat benda ni. Alhamdulillah.. masa kat sekolah tadi, tengah khusyuk baca pasal MH17, tiba-tiba ada posmen panggil

" Ada Cikgu Nik?"

hehehe. terima kasih ye abang posmen! gigih you kerja walaupun masa tu waktu balik sekolah dah. hehe


okay. bui bui! :)

SEMESTER 8

Assalamualaikum. hai.

alhamdulillah, aku sekarang dah ada di semester 8. harapnya aku dapat tamatkan pengajian dengan baik-baik je. dan sekarang ni pejam celik pejam celik aku dah 2 minggu internship. tinggal lagi 2 minggu untuk habiskan internship. seronok memang seronok nak habis dah zaman zaman praktikum semua ni tapi aku nervous jugak untuk tempuh alam pekerjaan.

so, lepas ni kami, classmates akan bawa haluan masing-masing. masing-masing akan sibuk dengan kehidupan masing-masing. tapi kenangan kami jadi adik-beradik tiri selama 5 tahun setengah pasti aku takkan lupa! dari muka comot sampai lah sekarang masing-masing dah lawa-lawa dan hensem-hensem. (konon la kannnn). hahaha!

ni la muka aku ikut turutan dari PPISMP SEM 1 sampaiii laaaaaaaa PISMP SEM 8. dulu masa mula-mula masuk maktab, aku ni hitam dan comot! HAHAHA..sebelum tu aku kat matriks. matriks lak kat atas pulau. jadi orang pulau. mana tak hitam! HAHAHA

PPISMP SEM 1
PPISMP SEM 2
PPISMP SEM 3
PISMP SEM 1
PISMP SEM 2
PISMP SEM 3
PISMP SEM 4
PISMP SEM 5
PISMP SEM 6
PISMP SEM 7
PISMP SEM 8
aku pun ada plan sendiri selepas belajar nanti. yang penting ada rezeki aku memang nak sambung belajar sampai PhD. sama macam babang. aku pun ada cita-cita nak jadi Dr. Nik Ain Izzati. hehe. nak belajar dan tinggal luar negara dengan keluarga sendiri. insyaallah. doakan yang terbaik untuk aku okay! yang penting, mak dan papa pun sangat galakkan kami adik-beradik belajar tinggi-tinggi.

jubah pinjam babang punya masa konvo master haritu. hahaha
okbai!