AKHIRNYA!

hai. Assalamualaikum..

alhamdulillah. akhirnyaaaa.. setelah sebulan lebih aku hidup kelam kabut tanpa fon. bukan tak ada fon. ada tapi yang cikai je. dan dalam fon tu hanya ada no telefon family, encik tunang dan rumet sahaja. no fon orang lain aku main teka je. hahaha.

susah tau tak. nak kena mintak no fon orang dengan rumet la, cari sendiri la. leceh. akhirnya sengsara aku berakhir Sabtu lepas. puas hati. gembira tak terkira. teruja. macam-macam ada. hahahaha.

disebabkan aku ni perasan perlukan parental guidance, so, masa proses membeli fon secara sendiri tanpa encik tunang, aku banyak kol encik tunang n faen untuk tanya pandangan nak beli fon. contohnya kalau nak beli fon, kena tanya warranty, pakej yang disediakan dan etc. bila dah puas hati tanya semua, aku dengan yakin jawab, "saya nak fon ni, warna gold." muka haruslah selari dengan intonasi yakin. hahahahaha.

iphone 5 s = iphone 5 saya! hahahaha
sabar ye. perempuan memang membeli macam ni. pilih memang teliti. sebab takut menyesal! hahaha
selepas tukar sim nano, akhirnya aku mendapat seorang kekasih baru. alhamdulillah. gembira tak terkira. terima kasih Mr. H kerana memahami tunang anda adalah seorang pelajar dan memerlukan banyak duit untuk belajar. :P  semoga anda dimurahkan rezeki lagi. aminnnn..

this is my happy face sampai makan assam laksa pun tergigit cili. hahahaah
malam tu, tengok cerekarama dengan senyum lebar. tido lagi lah senyum lebar! hahaha.


p/s: 

setakat 3 hari guna 5s ni, fon ni sangattttttt laju. serius. internet dia, apps dia n semualah! memang puas hati tahap gaban. ada rezeki lebih, boleh lah cuba pakai fon ni. 

buibui! :)

TENSI

hai. Assalamualaikum.

kalau berbincang pasal majlis perkahwinan, mesti ada banyak idea yang bertentangan dengan idea kita. contohnya kita nak nikah pagi, tapi parents nak nikah malam. kita nak buat sehari je tapi parents nak buat dua hari. Ya Allah, kadang-kadang rasa pening. lagi-lagi bila berbincang secara jarak jauh which is dalam fon je. aku rasa kalau berbincang secara dekat pun mesti ambil masa yang lama walaupun kata sepakat tu akan dicapai. ye tak gitu? haha.

itu baru cerita pasal majlis sahaja. belum lagi persalinan untuk majlis, tempat majlis nak berlangsung, tema majlis, barang -barang hantaran, berapa ramai nak jemput dan sebagainya yang kadang-kadang rasa menyerabutkan kepala. tension rasa. ye tak gitu? haha.

kalau berbincang dari jarak jauh, memang makan berhari-hari. hari-hari cakap pasal benda yang sama je. so, kalau nak berbincang pun memang kena face to face. 

aku pening jugak sekarang. tension pun ada. patutnya aku bergembira sebab harini Jumaat dan tak ada masuk kelas. tapi lain pulak ceritanya. tension pulak aku.

kenapa tension?

sebab.............















































































































































ini lah yang buat aku tension. aku rase aku perlukan parental guidance sebab rasa tak boleh buat keputusan sendiri. aku ni jenis kalau beli barang yang mahal, mesti kena pergi beli dengan orang yang lagi tua daripada aku sebab aku ni cepat menyesal dengan tindakan aku bila aku pergi beli sorang-sorang. 

sebab tu aku rasa tension sekarang nak pergi beli fon sebab tak ada orang yang lagi tua yang aku nak bawak. aku kena pergi beli sendiri.

so, konklusinya nanti jelah! 

SERBU SINCERELYBYUSHAWLS DENGAN GENG

hai. Assalamualaikum.

entri yang lepas aku cerita pasal sleepover ke rumah encik tunang dengan kawan-kawan. tau tak sebelum pergi sleepover tu, paginya tu aku bersama geng shopping i pergi serbu SBU a.k.a Sincerelybyushawls.

kein, fiq, aku dan mawa

aku bukanlah follower SBU dekat instagram. tapi bila one of my friends ajak pergi SBU sebab SBU baru bukak dekat bangi, so, apa kata kita pergi jelah kan. lagipun yang buat aku tertarik ialah dapat goodies bag! haha. nampak sangat suka benda free. hahaha.

SBU tu bukak pukul 11 pagi dan kami berempat (aku, kein, mawa n fiq) pukul 9.30 pagi dah ke sana. gigih tak? nak dpat goodies bag punya pasal. siapa jadi 100 pelanggan pertama dapat goodies bag yang lagi lebih barang-barang dia daripada 300 pelanggan pertama. so, siapa tak nak kan? kalau orang lain boleh, kenapa kita tidak? HAHAHA 

 

sampai sana, tak ramai sangat lagi orang. nasib la ktorang antara yang terawal. siap kira lagi kot- kot ktorang ni tak termasuk pelanggan yang ke-100. hahahaha.

disebabkan dah ramai orang berbaris panjang untuk masuk ke butik tu, tak sampai pukul 11 pagi pun, owner tu bukak butik. ktorang apa lagi, berebut gila masuk butik tu. memang tak peduli dah sape sape pun. ni la first time aku buat kerja kerja berebut camni! malu tu malu tapi lantak kau lah. aku nak dapat goodies bag. HAHAHA.
betapa ramainya wanita kaki shopping di sini. haha
tempat pertama aku dengan geng aku serbu ialah tempat bahagian kasut. ktorang nak beli jelly sandal. and yes, berebut-rebut dengan orang lain nak cari saiz sandal. tak sempat dah nak kol adik aku tanya saiz sebab orang berebut gila! hahahahaha. tak sampai setengah jam, bahagian kasut tu kosong! hahahahaha. nasib sempat grab sandal satu.


then, rupanya butik ni akan bagi goodies bag kepada orang yang bayar dulu. ceh! apa lagi, part nak bayar pun sama. berebut gila. sebab nak dapat goodies bag 100 pertama. HAHAHA. masa tu, selain sandal, aku main grab je sehelai tudung bawal TANPA MEMILIH CORAK TUDUNG TU! randomly pick sebab nak bayar punya pasal. haha
 

at last, ktorang berempat dapat pun goodies bag untuk pelanggan 100 pertama. syukur sangat sebab berbaloi aku berebut-rebut tadi. HAHAHAHAHA.

lepas dah bayar, belek-belek barang lain. sementara nak bayar tu, jenguk kat luar tingkap. rupanya ramai gila orang tengah berbaris nak masuk butik tu. pihak butik terpaksa masukkan pelanggan sikit demi sikit sebab kt dalam butik tu dalam penuh dan sesak gila. bayangkan butik yang ada aircond tu, tak rasa pun aircond dia. bahang je dalam butik tu. muka habis berminyak n berpeluh-peluh dah badan aku.

kesian kot dorang sanggup berpanas. siap bawak payung lagi
selain shawl dan baju, butik ni jual aksesori untuk gadget macam cover fon, usb, charger fon dan macam-macam lagi. 

 

at last, aku belikan sehelai tudung untuk adik aku dan sehelai kemeja. dan aku terpaksa berbaris selama sejam setengah untuk bayar dua item tu sahaja! gila tak gila. sabar jelah masa tu. lambat gila turn. tapi yang nampak berbaloi lama-lama berbaris nak bayar tu, aku dapat goodies bag yang ke-300! kiranya aku pelanggan yang ke-300. hahaha. kesian orang yang kat belakang aku tak dapat goodies bag. hehe. kiranya aku dapat 2 goodies bag pergi SBU haritu. hihihihihihi. seronok gila!

keluar dari butik tu baru aku dapat bernafas dengan betul. fuhhhhhhh... 

walaupun terpaksa berpanas-panas, berpeluh-peluh tapi rasa seronok sangat bila ingat balik. kenangan manis wooo! dah la first time buat kerja-kerja macam tu. HAHAHA. 


dan yang paling kelakar, bila bukak instagram SBU, ada pulak terselit tiga orang gambar kawan aku dalam gambar tu. nasib aku tak terselit. malu wooooo! hahahaha


thanks geng shopping! seronok sangat.

bui bui! :)

GIRLS SLEEPOVER

hai. Assalamualaikum.

sekarang ni aku berada kat sepang. rumah sewa. sangat bosan. sangat murung berada di sini. tak sabar rasanya nak habis praktikum dan terus balik bangi cepat cepat.

raya cina haritu akuu bawak beberapa orang kawan untuk buat sleepover. aku apa lagi.... seronok tahap gaban! haha. dan seperti biasa aku bawak kawan- kawan yang agak rapat iaitu mawa, fiq n aya. 

rumah yg nak dituju ni dekat puchong. sekolah aku mula bercuti hari khamis. petang khamis tu, bila sampai je bangi, aku, mawa dan abe we terus drive ke Nilam Puri Condominium untuk amik kunci. sambil ambil kunci, sambil tu kami masuk rumah dan tengok keadaan rumah. HAHA. ini first time okay!

ni rumah orang bujang. so, kosong je.
masuk rumah tu, benda pertama yang aku berkenan ialah sofa dia! sofa feveret aku. sofa yang boleh lunjur lunjur kaki tu. OMG! suka sangat! hahaha. memang excited betul aku tengok rumah dia sampai tak bukak selipar masuk dalam rumah! hahaha.

seee......excited sampai tak bukak sandal dah
bila dah puas hati tengok rumah, kami pun balik maktab. malam tu, packing barang-barang yang perlu bawa untuk sleepover. memang excited gila okay!

-----------------------------------------------------

esoknya tu, penuh okay kereta. aku rasa kalau orang tengok mesti ingat ktorang ni nak pergi vacation seminggu. padahal nak pergi 3 hari je pun. hahaha. bahan- bahan mentah pun ktorang beli untuk masak- masak kat rumah.

we're ready to go!
sampai je rumah, semua excited. dan, disebabkan aku dah pakai selipar semalam masa tengok rumah, aku terpaksa mop lantai rumah. :( dan kena sapu n lap habuk-habuk kat rumah tu. yang kawan aku tiga orang tu seronok je kan tengok tv..
setiba kat rumah. bilik blkg tu bilik aya n fiq.

malam tu, tiga orang kawan aku pulak jadi chef dan AKU BEREHAT SEBAB PENAT JADI BIBIK PETANG TADI! haha. lenguh pinggang aku. haih!

chef malam ni: fiq,mawa n aya
esoknya tu, aku bangun pagi untuk sedia sarapan. apa yang ada dalam peti, itu la yang aku sedia sarapan pagi. lagipun aku nak make sure fiq makan sebelum dia keluar dating. lapar kang kakak sorang tu. hehe.

aku la chef breakfast. siap ada cheesecake lagi breakfast. haha
seperti biasa tugas aku, bersihkan rumah dan turun bawah check mailbox rumah.. aya cakap aku dah macam suri rumah berjaya. hahaha.

dalam pukul 5 petang macam tu, aku, aya dan mawa turun pergi swimming. ya allah, dah lama gila tak swimming! buas sangat swimming sampai aku mencederakan jari kaki aku. luka la pulak. walaupun luka, tetap tak patahkan semangat aku untuk swimming. hahaha. kami siap swimming pukul 7 petang. penat dan lapar. balik rumah terus melantak apa yang ada kat rumah. hahaha. dannnn..bila dah habis swimming baru terasa sakit luka kaki aku tu. haha.
tempat ktorang berjimba-jimba petang petang.
malam tu, bila fiq dah balik rumah, kami borak-borak. girls talk. malam tu, rasa seronok sangatttttttt...dah la lampu malap malap pulak kan. terus rasa macam poyo dah keje dan ada rumah sendiri.

lepas habis borak, tengok cerekarama sama-sama. masa yang ktorang spend sama-sama tu rasa berharga sangatttt.. lepas ni, sorang demi sorang akan tamatkan zaman bujang. tahun ni pun tahun akhir kami dapat sama-sama. 

esoknya tu, (ahad), kami brunch untuk kali terakhir minggu ni sama-sama. sambil makan sambil tengok drama. dan pukul 1 petang, kami pun balik ke maktab.

tamatlah sleepover kami untuk tiga hari ni.

bui bui! :)