ULAT SAMPAH SEGEMOK ULAT BELUNCAS

hai. Assalamualaikum.

Jumaat lepas, aku baru tamat internship di Sepang. tau je la kan, balik maktab mesti la penat kan? dengan drive jauh-jauh lagi, duk punggah-punggah barang lagi. sampai je maktab nak masukkan kek dalam peti, terus bad mood lihat keadaan peti sejuk. walaupun penat, aku tetap jugak nak bersihkan peti sejuk tu. bukan nak orang puji semata-mata tapi aku memang tak suka tengok kotor kotor macam tu. 

so, aku decide nak post rasa tak puas hati aku dekat group facebook blok asrama.


serius rasa mendidih sangat hati ni. kenapa la suka tengok kotor kotor macam ni.





kalau tengok gambar pun dah nampak geli dan mengotorkan, ini kan pulak aku yang bersihkan peti sejuk ni. serius geliiiiii tengok ulat sampah gemok gemok sebesar ulat beluncas!

okbai!

LIEBSTER AWARD


hai. Assalamualaikum. 

baru bukak blog dan tengok ada orang tag aku. so, aku kena jawab soalan yang dia tanya ni. actually benda ni aku patut jawab sebelum raya haritu tapi tau tau jela. sibuk. tak sempat nak bukak blog ni ha. sekarang ni baru ada masa. 

thanks to Asleez for tagging me :)


1)  Apakah juadah raya kegemaran?
      
Kuih raya aku paling suka tart nanas. juadah lain tu aku tak heran sangat sebab takde makanan spesifik yang aku suka makan kecuali kambing. kasi can la sate kambing. nyum  nyum! 

2)  Tahun ni balik beraya kat mana?

Tahun ni balik beraya kat kelantan! rasanya paling last beraya kat kelantan tahun 2011. lama gila dah kot.

3)  Apakah warna tema baju raya tahun ni?

Selalu warna baju mesti kembar dengan adik. tahun ni warna pink belacan. mak, papa dan                           abang pulak warna hijau.

papa takde dalam gambar sebab papa jaga adik dia sakit. so,berempat je amik gambar.
4)  Ketupat / lemang?

Absolutely lemang! tak minat sangat ketupat sebab rasa dia lebih kurang mcm nasi impit je.

5)  Beraya di kampung sendiri / kampung suami?

 I tak kawin lagi. jadi, tak ada kampung suami. beraya di kampung sendiri la lagi best! hehehe

bui bui! :)