WALAUPUN LAMBAT MACAM SIPUT BABI, TAPI AKU MASIH NAK TULIS JUGAK!

alhamdulillah.. genap 7 Ogos yg lepas aku dah cukup 22 tahun. 

aku bersyukur kerana masih mempunyai keluarga yang memahami dan menyayangi aku seadanya, kawan-kawan yang sentiasa memberi sokongan ketika aku ada masalah dan mungkin seorang suami yang penyayang pada tahun tahun akan datang?! HAHAHA. okay, gurau!

terima kasih family!
tahun ni aku sambut birthday kat rumah masa semua big family ada kat rumah. dah lama rasanya tak sambut birthday dengan family.

mase ni dorang tengah buat lawak ape ntah. habis semua gelak. haha
simbol 'peace' dua dua tangan menunjukkan dah umo 22! haha


tahun ni aku dapat hadiah charm pandora daripada mak. dapat 4 rasanya. for sure charm tu emas 916! terima kasih mak! :) sebenarnya pandora aku dah penuh gila. kalau nak pakai charm, kena pilih-pilih sebab banyak. kadang-kadang rasa macam tak terlayan charm banyak sgt. mungkin kena beli bracelet pandora yang lagi satu? HAHAHA. itu lain kalilah fikir. haha

thank you mak!
masa birthday mak belikan secret recipe. ala, mesti korang rasa kek secret recipe tu cam biasa-biasa je. tak kesah la. janji nilai estetika kek tu. sangat bermakna daripada seorang ibu. sayang mak! :)

tahun ni tak banyak dapat hadiah sebab umur pun makin meningkat. tapi rumet aku ada bagi hadiah kat i okay. bagi wide shawl. okay la tu sebab iolsss suka pakai shawl tauuuuuu... hehe. lagi satu dapat hadiah daripada junior. dia blanja itewwww palazzo yang itew cukewwww laaaa... junior iolsss ada bagi wide shawl jugak... waaaa, maseh junior!!! love u lah! hehe.
thank you rumet! :)
terima kasih kepada mawa and fiq sebab sambut birthday aku dengan aya. hehe. tahun depan last dah sambut birthday sama-sama :(

saya dan aya dah sama-sama umo 22 tahun. hehee
terima kasih kepada kawan-kawan yang wish. sori tak dapat bls ataupun like kt fb sebab terlalu sibuk. (masa tu sibuk nak raya). hehee. semoga Tuhan membalas jasa baik korang sebab ingat birthday aku. hehehe

wishlist untuk tahun depan: mahu seorang suami! KAHKAHKAHKAH!! hahahahaah

jgn ingat aku dah gatal. gatal tu semua orang pun ada. lumrah manusia. just, aku nak ada orang sayang aku sebagai seorang isteri.  ewah3! haha. sayang family dkt aku still nombor 1. yang tu kita memang tak boleh nafikan.. semoga dalam misi pencarian yang 'sebenarnya', aku diketemukan dengan yang 'sebenarnya' dengan izin-Nya. aminnnnnn... doakan untuk aku okey! ;)

p/s: btw, sebelum aku habis belajar nk la jugak ada calon kan. at least bila kne posting kt pedalaman nnti takdelah aku terkapai-kapai solo je kan..

buibui! :)

BAJU PENGANTIN. MAU KAWIN KAH?

hellowwww..

dah lama nampaknya aku menyepi. dah 3 bulan. phewww..sebenarnya rindu nak tulis blog tapi selalunya banyak halangan. salah satunya PENAT. hewhewhew.

dalam tiga bulan ni, banyak suka-duka-kehidupan yang terjadi dalam hidup. ye dop?

baiklah untuk malam ni, aku just nak share pengalaman aku photoshoot baju pengantin. btw, terima kasih kepada pemilik butik pengantik Leezsha's Boutique sebab beri peluang menaja i baju pengantin dan mekap gituwwwww...hehe.

ouh, sebelum tu...favourite aku ni memang suka ambil gambar. selalunya adik aku la yang jadi mangsa kena ambil gambar aku. so, bila dapat peluang cmni, memang kucing taknak lepaskan ikan cmtu jela kn. hewhewhew. btw, masa dapat offer tu aku terfikir nak ajak junior aku yang KAKI POSING untuk pergi shoot sekali. bosanlah tak ada kawan. photographer pun semua lelaki je. bosan lah i nanti! hehe.

baru sampai butik. kagum gila sebab first time masuk butik pengantin! hahaha.

terbaik wok!!!
sebenarnya aku nampak baju pengantin ni lawa sangat. mungkin sebab faktor warna dan ada bunga ros kat bawah tu kot? haha
yehuuuu...behind the scene.
Inilah hasil setelah beberapa jam photoshoot....

dr encik ollie
dr encik shah
dr pihak butik
banyak lagi sebenarnya. tapi malas upload sebab nanti makan quota broadband! haha. ini antara gambar feveret la katakan. hehe

untuk persalinan yang pertama ni, baju persendirian je dlu. untuk sesi yang kedua pulak, ada pekerja tolong siapkan aku. dah rasa macam pengantin betul lak. baju pun kakak tu yang pakai kan. tudung pun dia pakaikan. sanggulkan rambut. touch up muka, semua skali lah! seronok je rasa. aku tinggal berdiri kat white studio je. hehe.

mesti kakak ni ckp dlm hati " waduh3, sibuk je nk amik gambar budak ni."


sori yana. muka you horror pulak kt situ. hehehe
akhir sekali, ni lah barisan photographer yang shoot gambar kami berdua. actually ada 5 photographer tp yang 2 orang tu pemalu nak amik gambauuuu.. haha


thank you pihak butik sebab beri peluang dan pengalaman baru. muah3! xoxo. thank you jugak untuk semua photographer utk gambauuuu yang ke-ba-BOOOM!!!. sebenarnya aku tak delah reti posing sangat pun. macam kayu sangat. tapi buat buat reti je la kan? hahaha

okaylah, mau tidur dulu. good night!

bui bui!