TETAMU DATANG

hai.

harini terasa rajin sikit nk tulis cerita. ahad lepas, ada tetamu datang rumah. actually ahad tu aku dengan kak intan nak pergi Pulau Mantanani. 

Pulau Mantanani ni terletak kat kota belud which is 30 minit dari rumah aku. pulau ni sangat cantik. ouh, tujuan kami ke sana adalah untuk snorkeling je pun. tengok keindahan laut. hehehe. tapi tak jadi sebab tetamu nak datang rumah. dan aku harus stay kat rumah tolong-tolong mak.

lawa kan mantanani island? cm jeju island lak rasa. hahahaha
nak tgk dugong kan? haaaa...ambik!
ni la chalet kat pulau mantanani. serius akan terasa cam pergi oversea je. hehe. 

sumber gambar: google

tetamu ni datang dari jauh. tetamu ni kawan papa. dulu dorang tinggal kt sabah jugak tapi dah pindah kelantan. so, dorang datang sabah untuk bercuti. bawak anak-anak melancong sebab anak-anak dorang xpernah datang sabah. kiranya dorang tinggal kat sabah masa anak-anak dorang kecik lagi. lagipun dorang ni cm jiran-jiran ktorang je kt kelantan. hehe

dorang datang untuk lunch. so, kami sibuk siap kemas rumah dan masak.

mak terlebih gelak. aku macam kontrol ayu gituuuuuuwwwww. hahahaha

mereka 1 family. khusyuk makan. sodap!hehe
kak intan n adik...dorang tak sesabar nak makan. haih!

bila tetamu datang, kami borak-borak. makcik tu borak dengan aku yg semalam dia pergi ranau dan beli manggis. sekilo manggis RM10. padahal kt pasar philiphines sekilo manggis RM2 je pun. haaa...kena tipu dengan penjual la tu. 

bila tetamu dah balik, barulah aku melantak makanan banyak-banyak. lapar! hehehe.

masa untuk explore fon kak intannnnnn..hehehe
bui bui! :)

No comments: