HIDUP BARU DI AUSTRALIA

Assalamualaikum..

hi!

alhamdulillah, dah seminggu bbg ada dekat Australia. sedih. jeles. gembira. rindu. bangga. semua ada. syoknya bbg tinggal Australia! tapi rasa sedih jugak sebab kami tak dapat hantar bbg masa dia nak pergi Aussie haritu. so, berhubung guna phone je. bbg akan sambung PhD di University Queensland selama 4 tahun. syukur. tapi bbg cakap dia nak habiskan dalam masa 2 tahun. dalam umur 27 tahun dah buat PhD. perut ibu yang mengandung mana la yang tak sejuk. harapnya babang baik-baik je kat sana. 

family dari Kelantan dan kawan-kawan bbg
atuk, bapa saudara n mak saudara yang turut hantar bbg
kami kat Malaysia ni, sibuk duk kira waktu Aussie bila la babang nak sampai Aussie. yela, flight 8 jam. risau kotttt. tapi Alhamdulillah bbg selamat sampai. 

asalkn bbg call, mesti rasa excited sebab nak tau keadaan kat sana. rumah bbg camana. bilik tidur dia cmana. suhu dan cuaca kat sana macamana. haha. jakun sgt! hehe

so ada lah jugak bbg hantar beberapa gambar sepanjang dia kat Aussie. eh, dah macam putih pulak aku tengok bbg. hihihi. 

lawa sgt!

see? i told ya. bbg makin putih kotttt
seronok je tengok keadaan di negara orang lain. insyaallah hujung tahun ni kalau ada rezeki lebih, sampai la kami sekeluarga kat Brisbane sne. hehe

bui bui! :)

1 comment:

Muhd Firdaus said...

Bos buat phd ke..blh bg tips tuk smbg phd di sana dan requirment dia..tq