KRISPIES MARS

hai. Assalamualaikum!

harini aku nak berkongsi satu resepi yang aku rasa semua orang pun suka makan. kalau tak makan lagi, kena cuba makan.

Haritu aku beli Krispies Mars ni kat Kedai X harga dia mahal. satu bekas RM18. Kalau nak makan sekali, takpelah jugak. ni aku suka nak makan berkali-kali. kalau beli berkali-kali, mau parah duit aku. so, aku decide untuk buat sendiri je. 

BAHAN-BAHAN:


LANGKAH  1:

  • potong coklat Mars jd kecik-kecik. (supaya senang nak cair nanti) dan masukkan dalam bekas.
  • masukkan 1/4 daripada butter dalam bekas yang kita nak gunakan untuk double-boil coklat Mars tadi.
  • double-boil kedua-dua bahan tu sampai cair.
  • pastikan sentiasa kacau coklat Mars dan butter tu.
   
  

LANGKAH 2:
  • masukkan Rice Krispies dalam satu bekas.
  • bila coklat Mars dan butter dah cair, tuang dalam bekas Rice Krispies.
  • kacau sampai semua Rice Krispies sebati dengan coklat yang kita cairkan tadi.
    

LANGKAH 3:
  • double-boil coklat cadbury. 
  • Kalau guna 1 kotak Rice Krispies, make sure kita guna dua/ lebih bar coklat Cadbury yang besar tu.
  • tuang coklat cadbury yang dah cair tu atas Rice Krispies. 
  • ratakan coklat elok-elok.
  

DAH BOLEH MAKAN! 

SELAMAT MENCUBA DAN MAKAN! 

5 comments:

ArELeEz said...

t'ingat resepi giada @ home yg kat food network channel.

Mi$s NiCkeL=? said...

ArELeEz tu la. walaupun simple tp masakan dorang sedap2

Mi$s NiCkeL=? said...

ArELeEz tu la. walaupun simple tp masakan dorang sedap2

Nawal Atifah said...

Coklat mars tu awk guna semua eh? :)

Mi$s NiCkeL=? said...

nawal: aah. semua! :)