YOGURT EUWWWW

hai semua! aku kembali lagi dengan keadaan yang sudah kembali pulih. hehe

baiklah, hari rabu ni aku ada pameran literasi bahasa Melayu. ewah ewah. sibuk la aku nak buat bahan bantu belajar (BBB) dengan kawan kumpulan aku. group aku kena buat bunyi alam termasuklah binatang. jadi, kami telah mengambil keputusan untuk buat BBB binatang je.

okay fine..aku punya tak de idea. main bungkus bungkus surat khabar, gam sana sini, warna sana sini sampai kuku aku dah jadi kuku hantu. geli pulak tengok kuku hitam hitam ni. macam ber'taik' kuku pun ada. eh ada ke taik kuku? haha. banyak sangat main dengan warna hitam sampai ber'taik' kuku. haha

ini adalah hasil 'main bungkus bungkus surat khabar, gam sana sini, warna sana sini aku dah rakan kumpulan. idea asli aku ok! haha.

katak


ular


sabtu lepas, aku keluar dengan kawan-kawan nak pergi makan. tiba-tiba datang mood nak belajar makan yogurt. sebelum ni, aku memang tak boleh makan yogurt. rasa macam makan susu basi. yucks! tapi kan haritu tiba-tiba rasa nak belajar makan. sebab orang cakap kan..masa mengandung, apa yang kita tak suka makan tu la kita akan idamkan. euwww... harap-harap suami aku lah yang mengidam bagai tu. aminn.... haha

berbalik kepada cerita yogurt, aku pun dengan lahapnya beli la tiga yogurt. perisa asli, dan  2 perisa strawberi. sambil makan-makan tu, aku nak letak kat muka jugak yogurt tu. hehe.

dan akhirnya aku berjaya jugak makan yogurt. walaupun baru 1 sudu makan yogurt dah rasa argghhhh tapi aku paksa jugak makan. hehe. lama-lama aku pun tak de hal dah makan yogurt. tapi yogurt masih bukan dalam list makanan feveret aku. yeah!

semalam aku pergi Econsave kat bangi. first time la i sampai econsave setelah dua tahun setengah belajar kat bangi ni. haha. aku pergi beli yogurt lagi. hehe


sampai je bilik, ada junior datang bagi Big Apple kat i. wah!  murah rezeki.. thank u Eka Rah.. buat susah u je ingt kat i. but Eka tu mmg tak berkira pun. siap blnja aku Mcd lagi masa bulan puasa haritu. thnks.. :)



sampai sini je nak cerita. sebenarnya entri ni semalam lagi aku tulis tapi tak de masa nak post. hehe..lepas ni aku cerita hasil bbb aku yang dah siap ok!

bui bui :)

No comments: